Hlavní obsah

V Pákistánu se srazily dva vlaky. Úřady hlásí nejméně 38 mrtvých

Video z místa nehody.Video: AP

 

Reklama

aktualizováno •

Při srážce dvou vlaků na jihu Pákistánu dnes zemřelo nejméně 38 cestujících a desítky dalších lidí utrpěly zranění, informovala agentura AP s odvoláním na místní úřady.

Článek

Na místě jsou záchranáři, kteří vyprošťují z poškozených vlaků raněné a těla obětí. Pomáhají jim i obyvatelé blízkých vesnic.

V Provincii Sindh narazil vlak do jiné soupravy, která krátce předtím vykolejila. Oba vlaky převážely dohromady asi 1100 cestujících. Ve vykolejeném vlaku se stále nachází 15 až 20 lidí, kteří volají o pomoc. Úřady se snaží sehnat těžké stroje, z jejichž pomocí by mohli být tito lidé vyproštěni. Ty však podle informací místních médií na místo ani po čtyřech hodinách nedorazily.

Mrtvé a raněné pasažéry odvážejí do blízkých nemocnic záchranáři, příslušníci policie, ale i místní obyvatelé. Na místo dorazili také vojáci. Někteří ranění jsou v kritickém stavu.

Příčina vykolejení vlaku a následné srážky zatím není jasná. Ajdžaz Ahmad, strojvedoucí expresu, který narazil do vykolejeného vlaku, řekl pákistánské televizní stanici Geo News, že když uviděl vykolejenou soupravu, snažil se ze všech sil brzdit, ale nepodařilo se mu expres zastavit včas. Jak dokázal srážku přežít, nevysvětlil.

V Pákistánu, kde je údržbě dopravního značení a tratí věnována malá pozornost, nejsou podobné nehody výjimkou, uvedla AP. V roce 1990 narazil přeplněný osobní vlak v jižním Pákistánu do stojícího nákladního vlaku. Při nejhorším železničním neštěstí v dějinách země zahynulo 210 lidí.

Reklama

Související témata:

Doporučované