Hlavní obsah

Volby asi vyhrají Babiš a Zeman. Ale proto to nevzdám, říká Dominik Feri

Rozhovor Jindřicha Šídla s Dominikem Ferim.

 

Reklama

Do vany už v předvolební kampani nevlezu, slibuje v rozhovoru pro Seznam mladý politik TOP 09.

Článek

Pokud Dominiku Ferimu vyjde jeho plán, stane se na podzim jedním z historicky nejmladších poslanců českého parlamentu. Bude mu v tu dobu 21 let - a ve stejném věku zasedli do poslanecké lavice kupříkladu Marek Benda (dnes ODS) či Kateřina Konečná (KSČM).

Student práv a teplický radní za TOP 09, který dnes objíždí střední školy, kandiduje z posledního místa pražské kandidátky a tvrdí, že k tomuto zásadnímu životnímu a politickému kroku přistupuje s pokorou: „Radši v to nedoufám," tvrdí. „Na druhou stranu jsem na podzim v krajských volbách získal 13 procent hlasů z celé kandidátky. Bylo to pro mě neuvěřitelné překvapení a při minulém výsledku TOP 09 by to na postup do Sněmovny stačilo. Ale nevím, kolik lidí mě zná v Praze a jestli třeba mladí lidé znají institut kroužkování a preferenčních hlasů."

Dominik Feri se nedávno dostal na seznam 11 evropských politiků, kteří mají podle německého deníku Die Welt šanci „zachránit Evropu" - spolu s takovými veličinami jako je sociálně demokratický kandidát na post německého kancléře Martin Schulz nebo francouzský prezidentský kandidát Emmanuel Macron.

„Ten seznam mi přijde nepatřičně sestaven," komentuje to Feri. „Jsem samozřejmě rád, že mě tam Die Welt zařadil, na druhou stranu mě myslím velmi přecenil."

Reklama

Doporučované