Hlavní obsah

Babiš má covid. Kdy se vyjádří ke kandidatuře, není jasné

Foto: Instagram Andreje Babiše

Mám covid, oznámil Andrej Babiš na instagramu.

Reklama

Předseda hnutí ANO plánoval, že ve středu oznámí, jak se rozhodl ohledně kandidatury na prezidenta. Zda to stihne, neví teď ani jeho tým. Andrej Babiš totiž onemocněl covidem.

Článek

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš chtěl příští středu 26. října oficiálně oznámit, zda bude kandidovat za hnutí na prezidenta, nebo koho hnutí jako kandidáta vybralo.

Dnes dopoledne však na svém instagramovém účtu sdílel fotku z postele, pod kterou oznámil, že onemocněl covidem-19. „Za celou tu dobu úplně poprvé. Popravdě se teď necítím moc dobře, ráno jsem měl horečku a bolí mě hlava. Musím to holt vyležet. Izolaci mi lékař nařídil do středy,“ sdělil předseda ANO svým fanouškům.

Není jasné, zda myslí středu včetně a zda se tedy termín posune. Navíc pokud by měl stále příznaky onemocnění, musel by zůstat v izolaci déle tak jako tak. Samozřejmě by také vše mohl oznámit pouze skrze sociální sítě.

„Jestli dojde k nějaké změně, nevím. Pan Babiš nám řekl, že leží, protože se necítí dobře. Víc zjistíme, až se s ním spojíme,“ řekl Seznam Zprávám jeho mluvčí Vladimír Vořechovský.

Andrej Babiš s oznámením své (ne)kandidatury váhá už delší dobu. Několikrát už změnil i datum, k němuž chtěl novinu oznámit. Zatím posledním datem byla příští středa. Původně hovořil o 28. říjnu.

„Musím to změnit. Protože 28. října nevychází noviny, tak to oznámíme asi 26. října,“ uvedl před pár dny pro CNN Prima News.

Kandidáti na prezidenta musí kandidátní listinu podat na Ministerstvo vnitra 8. listopadu. To pak začne kontrolovat podpisy u občanských kandidátů. Ti potřebují dodat minimálně 50 tisíc ověřených podpisů.

Hnutí ANO už dříve oznámilo, že jejich kandidát se bude o Hrad ucházet jako nominant skupiny poslanců. Takový kandidát potřebuje podpis od minimálně 20 zákonodárců z dolní komory. Hnutí ANO má v Poslanecké sněmovně 72 zástupců.

Reklama

Doporučované