Hlavní obsah

„Burešovo.“ Přes noc se změnily cedule obce Průhonice

Foto: Seznam Zprávy

Přelepená cedule na příjezdu do obce Průhonice u Prahy.

Reklama

Cedule, které označují začátek nebo konec obce Průhonice, kde bydlí prezidentský kandidát Andrej Babiš, někdo přes noc přelepil nápisy, které jsou namířené vůči němu.

Článek

Místo názvu obce se na cedulích objevily samolepky s texty „STB 25085“ (jedná se o číslo karty, kterou zavedla Státní bezpečnost na Andreje Babiše, pozn. red.), „Motýle za prezidenta nechceme“, „Sorry jako Průhonice“ nebo „Pomáhal StB, proto Bureš“.

Starosta Průhonic Petr Beneš Seznam Zprávám potvrdil, že někdo pravděpodobně přes noc takto přelepil skoro všechny cedule na vstupu do obce.

„Všimly si toho technické služby, to se nedá moc přehlédnout,“ řekl Beneš.

„A na sjezdu z dálnice bylo ‚Burešovo‘,“ doplnil. Bureš je krycí jméno, pod kterým Babiše Státní bezpečnost vedla. Babiš tvrdí, že vědomým spolupracovníkem nikdy nebyl.

Obec to nejspíš dál řešit nebude. „Prostě to sloupneme, nic jiného se s tím ani dělat nedá. Je prezidentská kampaň a to se dá čekat,“ vysvětlil starosta obce.

Podle něj nevznikla v podstatě žádná škoda, a není proto potřeba oslovovat policii. „Možná se někdo zkusí podívat na kamerový záznam, ale nevěřím tomu, že by z něj bylo možné někoho poznat,“ doplnil Beneš.

Babiš v Průhonicích nyní žije. Podle informací serveru Neovlivní.cz také na okraji obce staví Imoba, společnost z jeho svěřenských fondů, novou vilovou zástavbu, přičemž podle serveru se Babiš plánuje do jedné z novostaveb později nastěhovat.

Reklama

Doporučované