Hlavní obsah

Hilšer opustil televizní debatu: „Nemáme rovné podmínky“

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Marek Hilšer opouští debatu na televizi Nova.

Reklama

aktualizováno •

Prezidentští kandidáti se dnes naposled před otevřením volebních místností střetnou před televizními kamerami, a to ve dvou debatách na komerční televizi. Marek Hilšer ji opustil.

Článek

Senátor Marek Hilšer opět zopakoval, že je neférové, že se debaty neúčastní i zbývající trojice kandidátů – Danuše Nerudová, Andrej Babiš a Petr Pavel. „Demokratická debata je o tom, aby byly rovné podmínky. Já je dnes bohužel nevidím, proto nemohu setrvat v této debatě, protože bych souhlasil s tím, s čím nesouhlasí obyvatelé České republiky,“ řekl Hilšer, popřál voličům šťastnou ruku, podal ruku protikandidátům a ze studia odešel. Na stolečku nechal svoji fotografii.

Po odchodu ze studia čekajícím novinářům zopakoval, proč nesouhlasí s nerovnými podmínkami. „Občané mají právo na to, aby kandidáti postupovali podle stejných podmínek. Podmínky si tady ale určují nějací mocní, ať si do toho dosadí kdo chce co chce,“ uvedl.

Dodal, že novináři ustanovili „svatou trojici“, tedy tři favority, a postěžoval si, že on nemá možnost se s nimi v otevřené debatě setkat a argumentovat. Rýpl si i do pořadatelské Novy. „TV Nova před pěti lety nedávala debatu ani před prvním kolem, možná proto, že tehdy nekandidoval Andrej Babiš,“ řekl.

Podvečerní debatu kandidátů na prezidenta na televizi Nova opět na úvod rozčísl Karel Diviš, který první slova využil k okopávání Andreje Babiše, ale i Josefa Středuly, který už boj o Hrad vzdal.

Marek Hilšer svůj krok odůvodnil novinářům čekajícím před studiem.Video: Václav Dolejší, Seznam Zprávy

„Chtěl bych na dálku pozdravit Josefa Středulu. Chybí mi tady, před debatami mi utahoval kravatu, měl ke mně otcovský přístup. Možná teď dodělává titul na Mendlovce,“ začal Diviš, aniž by odpověděl na úvodní otázku moderátorky, která se ptala, jestli nedávné sympatie končícího prezidenta Miloše Zemana k němu nebyly polibkem smrti.

Diviš se rozhodl na úvod i pro vzkaz jednomu z favoritů volby, šéfovi ANO Andreji Babišovi, u kterého uvedl, že je mu líto, že si nenašel čas, aby šel debatovat i s jinými kandidáty. „Když jste začínal v politice, mluvil jste o podnikatelích a pravicové politice, teď končíte jako jeden z nejlevicovějších politiků,‘ uvedl Diviš a řekl Babišovi, že by se měl řídit doporučením své kartářky a věnovat se spíš rodině než politice.

Limuzínou, ale i na skútru, přijela první pětice prezidentských kandidátů na poslední předvolební debatu, kterou pořádá komerční televize Nova. Podvečer patří pětici zájemců o Hrad, kteří nepatří mezi favority – Jaroslav Bašta, Karel Diviš, Pavel Fischer, Marek Hilšer a Tomáš Zima.

Většina kandidátů přijela sama, jen Karel Diviš si přivedl „živý amulet“ a Pavel Fischer přijel s manželkou. Senátor Marek Hilšer dorazil stylově na skútru.

+1

Reklama

Doporučované