Hlavní obsah

Vše, co potřebujete vědět večer 16. září

Večerní zprávy z pondělí 16. září 2019.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

0:59 – Šarochova čísla

Státní zástupce Jaroslav Šaroch měl v minulých letech jen minimum případů, které posoudil stejně jako kauzu premiéra Andreje Babiše a farmy Čapí hnízdo. Tedy tak, že po letech vyšetřování dospěl k tomu, že obvinění nespáchali trestný čin. Ukazují to statistiky státního zastupitelství, jak zjistil reportér Seznamu Vojtěch Blažek.

2:57 – Vláda schválila rozpočet

Vláda schválila státní rozpočet na příští rok. Dluh se prohloubí o 40 miliard korun. Opozice právě neklesající schodek kritizuje. Ke slovu se dostane v říjnu při projednávání ve Sněmovně. Prezident Miloš Zeman už slíbil, že rozpočet podepíše.

Od příštího roku dostanou státní úředníci přidáno 1 500 korun. A ti nejhůře placení pracovníci ještě více. Zruší se totiž nejnižší platová tabulka. Teoreticky tak kuchařky, školníci, knihovníci nebo uklízečky dostanou přidáno i o 2 200 korun.

8:27 – Jednání o Sýrii

O Sýrii bez Sýrie. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan do Ankary pozval své protějšky z Ruska a Íránu – Vladimira Putina a Hasana Rúháního. Společně už popáté v řadě jednají o válce v Sýrii. Hlavní cíl: trvalé příměří v oblasti.

10:18 – Johnson jednal o brexitu

10:57 – USA: Za útoky na ropná zařízení stojí Írán

Spojené státy ukázaly prstem na viníka víkendových útoků na ropná zařízení v Saúdské Arábii. Podle nich je za nimi Írán. A to i přesto, že se k nim přihlásila jemenská povstalecká skupina Húsíů. Írán odpovědnost odmítá – a obvinění označil za nepřijatelná a také nepodložená. Domněnky Spojených států sdílí i Saúdská Arábie.

13:47 – Slavia po 12 letech v Lize mistrů

Fotbalová Slavia se těší na svůj slavnostní den. V úterý se duelem na půdě Interu Milán vrátí po 12 letech do bojů prestižní Ligy mistrů. S nejčerstvějšími informacemi se přímo z Milána hlásí šéfreportér Seznamu Jiří Hošek.

„Z tábora Slavie na jednu stranu vyzařuje pokora, ale na druhou stranu je zde znát takové zdravé sebevědomí,“ popsal situaci na místě reportér Jiří Hošek s tím, že fotbalisté podle slov pravého obránce Vladimíra Coufala celý život dřou a kvůli takovým zápasům celý život hrají fotbal.

Vladimír Coufal Seznamu také řekl, že Slavia si při loňském putování Evropskou ligou dokázala, že dokáže hrát vyrovnaně v podstatě s kýmkoli.

16:19 – Den očima reportéra Janka Rubeše

Reklama

Doporučované