Hlavní obsah

Vše, co potřebujete vědět večer 2. září

Vše, co potřebujete vědět večer 2. září.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

01:00 – Rozhodl a změnil názor – ostře sledovaný státní zástupce pokročil v kauze premiérova Čapího hnízda

Nejsledovanější kauza posledních let postupně míří ke konci – státní zástupce Jaroslav Šaroch rozhodl ve věci trestního stíhání premiéra České republiky a jeho blízkých v kauze Čapí hnízdo. Podle informací Seznamu Jaroslav Šaroch nejspíše nechtěl být jediným mužem, který rozhodne v kauze Čapí hnízdo, a tak do něj zapojil i své nadřízené.

08:45 – Kauzy spojené s Andrejem Babišem

Spolupráce s StB nebo únos vlastního syna – pět největších kauz, které jsou spojené se jménem Andrej Babiš.

10:50 – Nejsilnější hurikán za poslední desítky let pustoší Bahamy a míří na Spojené státy

Nejsilnější atlantická bouře od roku 1935 – s touto ničivou silou se nyní potýkají obyvatelé souostroví Bahamy. Hurikán Dorian o rychlosti až tři sta kilometrů za hodinu způsobuje bezprecedentní škody. Před jeho následky se nyní navíc preventivně evakuuje více než milion a půl obyvatel pobřežních států Florida, Jižní Karolína a Georgia.

13:15 – Nový ministr kultury Lubomír Zaorálek napravuje kroky svého předchůdce

Další revize kroků Antonína Staňka – ten se poslední dny v pozici ministra kultury činil. Vypsal třeba i výběrové řízení na pozici šéfa Národní galerie. To ale zrušil jeho nástupce a aktuálně úřadující šéf resortu Lubomír Zaorálek. Podle něj bylo řízení vyhlášené koncem července nedostatečné, s experty se tak nyní bude bavit o úpravě požadavků na obsazení této pozice.

13:55 – Konec prázdnin – komplikace dopravy

Skončil poslední prázdninový víkend. Na ztíženou dopravní situaci spojenou s návratem Čechů z dovolených se připravovali silničáři i policisté. Situace na českých silnicích byla ale nakonec poměrně klidná.

Reklama

Doporučované