Hlavní obsah

Vsetínská nemocnice omezila na 14 dnů provoz na dětském oddělení

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Vsetínská nemocnice omezila kvůli nemoci personálu na dětském oddělení provoz ambulantního a lůžkového oddělení na 14 dnů. Zajištěna bude péče o dětské pacienty po úrazech i v akutních stavech, porodnice se opatření nedotknou.

Článek

„Pacienti, kteří budou vyžadovat ošetření z důvodu úrazu či dalších akutních chirurgických onemocnění, budou ošetření na chirurgické ambulanci. Novorozenecká stanice je zajištěna dětským lékařem v ústavní pohotovostní službě. V případě závažných zdravotních potíží, kdy bude přivolána záchranná zdravotní služba, budou děti převáženy do Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně,“ uvedla mluvčí nemocnice Radka Benešová.

S běžnými zdravotními problémy se rodiče mohou obrátit také na dětskou pohotovost, která bude kvůli omezení dětského oddělení prodloužena. „V pracovní dny bude zajištěna od 17:00 do 22:00, v sobotu a neděli od 08:00 do 22:00,“ uvedla mluvčí.

Nemocnice využije omezení provozu dětského oddělení k vymalování a drobné opravy. „Plánovaná revitalizace dětského oddělení zahrnuje malování, úpravu elektroinstalace a další drobné úpravy, které vidíme jako nezbytné pro spokojenost našich malých pacientů,“ uvedl náměstek pro léčebnou péči Martin Metelka.

Reklama

Doporučované