Hlavní obsah

Nejlepší podnikatel Plzeňska vybavil žižkovský vysílač i loď Queen Mary 2

Foto: EY

Jiří Soukup, zakladatel firmy Keramika Soukup je EY Podnikatel roku Plzeňského kraje.

Reklama

Prestižní soutěž EY Podnikatel roku zná dalšího finalistu. V Plzni vyhrál Jiří Soukup – zakladatel rodinné firmy Keramika Soukup. Společnost je jedním z nejvýznamnějších dodavatelů obkladů, dlažeb a sanity na českém a slovenském trhu.

Článek

Příběh firmy Keramika Soukup je jako vystřižený z katalogu na americký sen. Její majitel Jiří Soukup totiž rozhodně neměl jednoduché začátky. Za minulého režimu nemohl studovat, pak utrpěl vážný úraz, který by jiné mohl limitovat. On ale z profese, kterou znal jako brigádník–obkladač, nastartoval firmu, jež dnes dodává do většiny hobbymarketů, má zhruba dvacet vlastních prodejen a tržby více než miliardu korun.

Keramika Soukup vedle obkladů, dlažeb a sanity nabízí také dveře, kování a podlahové krytiny. Kromě dodávky materiálu se podílí i na řadě projektů v Česku i zahraničí. Sem patří třeba interiér žižkovského televizního vysílače, zaoceánské lodi Queen Mary 2 či rekonstrukce některých architektonických památek.

Teď se Jiří Soukup stal EY Podnikatelem roku 2019 Plzeňského kraje. Porota ocenila hlavně jeho odvahu, cílevědomost, individuální přístup k zaměstnancům a neustálou chuť rozšiřovat podnikání i do dalších oblastí výroby. „Toto ocenění jsem nečekal a jsem za něj moc rád. Patří všem našim zaměstnancům a mé rodině, protože se se mnou v nemalé míře podílí na rozkvětu firmy. V roce 1990 jsem od nuly začal podnikat společně s manželkou. Teď nás čekají nové developerské projekty a aktivity související s Keramikou Soukup. Těším se, kam nás nové cesty zavedou,“ uvedl Jiří Soukup.

„Jiří Soukup je inspirativním příkladem úspěšného fungování rodinné firmy. Vybudoval ji i díky silné podpoře manželky, která mu pomohla překonat všechny překážky a úskalí. Dnes postupně předává svůj podnik synovi a dceři, což mu dává prostor věnovat se jiným projektům,“ říká Magdalena Souček, vedoucí partnerka EY v České republice a v části regionu střední a jihovýchodní Evropy.

Soukup je dalším postupujícím do celorepublikového finále soutěže, které se uskuteční 3. března v Praze.

Reklama

Související témata:

Doporučované