Hlavní obsah

Vydali se na cestu kolem světa na kole, v Tádžikistánu je zabili islamisté

Vášeň pro cestování naplňovala jejich vztah. Ze všech svých výletů sdíleli fotky i videa.Video: Milan Šíma, Seznam Zprávy

 

Reklama

Manželský pár svoji cyklistickou projížďku kolem celého světa nedokončil. Tisíce lidí, kteří jejich cestu přes sociální sítě sledovali, již nyní vědí, že za jejich tragickým koncem stál Islámský stát.

Článek

Vzrušující cyklistické dobrodružství amerického páru skončilo tragickou smrtí. Jay Austin a Lauren Geogheganová si našetřili peníze a v červenci minulého roku se vydali na cestu kolem světa na kolech. Vášnivé cestovatele, kteří o svém dobrodružství pravidelně informovali na Instagramu a svém blogu, ale nakonec zavraždila v Tádžikistánu teroristická organizace Islámský stát.

Byli nadšení z přírody i místních obyvatel: „Ahoj. Je nás tady sedm cyklistů, kteří projíždějí Tádžikistánem,” říká na videu Lauren. „Skvěle si to v Tádžikistánu užíváme. Je to nádherná země.“

Dne 29. července ale najelo do skupiny cyklistů na nedaleké silnici auto. Útočníci se pak na své oběti ještě vrhli s noži. Čtyři z nich zavraždili - mezi mrtvými byl také americký pár.

Reklama

Doporučované