Hlavní obsah

Vyděrač posílá po Německu nebezpečné balíčky a požaduje 10 milionů eur, policie řešila už 8 podezřelých zásilek

V Německu řeší případy podezřelých balíčků (video: AP).

 

Reklama

Neznámý vyděrač požaduje po zásilkové službě DHL 10 milionů eur (asi 257 milionů korun). Pachatel rozeslal nejméně dva nebezpečné balíčky na různé adresy v Německu a hrozí bombovými útoky. Informoval o tom německý list Bild.

Článek

V Německu řeší případy podezřelých balíčků. Ty zasílá neznámý vyděrač a požaduje částku deseti milionů eur. S odvoláním na zdroje z vyšetřování o tom v úterý informoval německý list Bild.

Policie v jihoněmeckém Ulmu v úterý kvůli podezřelému balíčku uzavřela okolí jedné z místních lékáren v centru. Nakonec se ukázalo, že šlo o planý poplach.

V pátek doručila zásilková služba DHL neočekávaný balíček také do lékárny v Postupimi. Podle policie obsahoval mimo jiné hřebíky a dělbuch. Jak se ukázalo později, zásilka byla velmi nebezpečná. Po upřesnění policie v ní byl odpalovací mechanismus napájený bateriemi. Mohla tedy způsobit vážná poranění i zabít.

Text, který vyděrač k balíčku z Postupimi přiložil, byl podle deníku Bild stručný, krátký a napsaný v němčině. Adresován byl přímo firmě DHL. Vyděrač v něm hrozil dalšími zásilkami s bombou.

Podobný balíček dostal asi před měsícem internetový obchod ve Frankfurtu nad Odrou. Balík začal při otevírání hořet. Pravděpodobně se tak zničil i vzkaz od vyděračů.

Policie později označila za „možný a pravděpodobný“ výskyt dalších balíčků. Opakovaně také varovala obyvatele, aby neotvírali podezřelé balíčky. Pokud neznají odesílatele, raději by měli volat policii.

Jen ve spolkové zemi Braniborsko takto policisté v úterý asistovali u otevírání osmi různých zásilek.

Reklama

Související témata:

Doporučované