Hlavní obsah

Vyjde Chovancův comeback? Některé frakce ČSSD se spojují proti němu

Sněmovní 4: ČSSD se rozhádala natolik, že se uvnitř partaje mluví o rozštěpení na dvě části. Kdo má největší šance na zvolení předsedou strany?Video: Michaela Ryšavá, Seznam Zprávy

 

Reklama

Sociální demokraté hledají svého spasitele. Místo nových tváří ale na sjezdu o křeslo předsedy budou usilovat hlavně straničtí matadoři. Rebel Jiří Zimola se zřejmě spojí s favoritem Janem Hamáčkem proti pověřenému šéfovi ČSSD Milanu Chovancovi.

Článek

Hádky a rozbroje jsou pro sociální demokracii typické. Před parlamentními volbami se ale strana rozhádala tak, že nebyla schopna postavit do čela ani jednoho pořádného lídra. A ani po debaklu v parlamentních volbách se nic nezměnilo. Emoce před sjezdem, který se bude konat za týden, jsou tak vyhrocené, že se ve straně mluví dokonce o rozdělení partaje.

Největší šance má v tuto chvíli místopředseda Sněmovny Jan Hamáček, podle zákulisních informací se zřejmě spojí s bývalým jihočeským hejtmanem Jiřím Zimolou. Ten by mu měl jako místopředseda strany zajistit podporu Jihočechů. Jaké jsou šance pověřeného předsedy ČSSD MIlana Chovance? Kdo se za jednotlivými frakcemi schovává? A jaké je rozložení sil před zmíněným sjezdem? Podrobnosti v úvodním videu.

Reportáž je součástí pořadu Sněmovní 4. Celý pořad si můžete pustit níže.

Sněmovní 4: Školní doba ledová. Co se děje v ČSSD týden před sjezdem? A víte, kde domov můj?Video: Václav Dolejší, Michaela Ryšavá, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované