Hlavní obsah

Škromach o Miloši Zemanovi, vlastních prezidentských ambicích a resuscitaci ČSSD

Výzva se Zdeňkem Škromachem.

 

Reklama

Bývalý místopředseda Senátu Zdeněk Škromach ve Výzvě Seznamu vysvětloval, proč mladí sociální demokraté nechtěli za prezidenta Miloše Zemana a za jakých podmínek by se vrátil ke svému plánu kandidovat na hlavu státu.

Článek

Zdeněk Škromach, který byl vždy zastáncem současného prezidenta Miloše Zemana, ve Výzvě Seznamu popisoval, jaká je nálada uvnitř ČSSD a za jakých podmínek by jeho strana mohla vstoupit do vlády s hnutím ANO. Andrej Babiš totiž přerušil jednání o kabinetu a Milanu Chovancovi vzkázal, že si počká na nové vedení.

„Resuscitace ČSSD bude trvat dvě volební období,“ odhaduje Zdeněk Škromach ve Výzvě. Kdo se stane novým šéfem strany, tipovat nechce: „Máme asi osm kandidátů, uvidí se.“

Souhlasí Zdeněk Škromach se statutárním předsedou, že ČSSD nesmí hrát roli fíkového listu? Ztotožňuje se i s podmínkami, které Chovanec zveřejnil a mezi nimiž je i ta, že hnutí ANO nesmí mít šanci přehlasovat své koaliční partnery? A jaké šance má podle Zdeňka Škromacha sociální demokracie, že nebude dál stranou na hranici volitelnosti? Odpovědi na tyto otázky se dozvíte ve videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované