Hlavní obsah

Vyprovokovat se od Velšanů určitě nenecháme, slíbili Vydra se Součkem

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Matěj Vydra (vlevo) schytal tvrdý úder od brankáře Tima Krula (vpravo). Naštěstí je v pořádku a české reprezentaci pomůže proti Walesu.

Reklama

Článek

Druhá část fanouškovského speciálu Angličana rozebírá zranění Matěje Vydry, kterého napálil pěstmi do hlavy brankář Krul. Kapitán českého národního týmu Tomáš Souček nemohl uvěřit, že rozhodčí brankáře Norwiche nepotrestali.

Tým podcastu Angličan se po čase opět sešel se svými fanoušky, tentokrát v Paspově sále pivovaru Staropramen. V úvodu došlo mimo jiné k setkání s Jiřím Skalákem, který vyprávěl o svých zážitcích z Brightonu.

V druhé části večera autor podcastu Jiří Hošek vyzpovídal Matěje Vydru a Tomáše Součka, české reprezentanty, kteří aktuálně působí v anglické Premier League. U mikrofonu nechyběl ani Karel Häring, sportovní novinář a šéf magazínu Football Club.

Bezbranková remíza v rámci sedmého kola Premier League mezi Burnley a nováčkem z Norwiche přinesla i jeden okamžik, u kterého jistě zatrnulo i mnohým českým fotbalovým příznivcům, pokud zápas sledovali. Matěj Vydra, útočník Burnley, totiž schytal tvrdý direkt od brankáře Norwiche Tima Krula. Zatímco otřesený český reprezentant musel během několika dalších minut hřiště opustit, Krul nebyl za svůj likvidační zákrok rozhodčími nijak potrestán.

Poslechněte si první část speciálu

„Tim Krul moc dobře věděl, že to přehnal, a hned po zápase to dokonce říkal Erikovi Pietersovi, mému nizozemskému spoluhráči. Škoda, že to přišlo takhle pozdě. Já jsem po tom direktu nechtěl jít střídat, bál jsem se proto i polehávat dlouho na zemi, protože se v Anglii aktuálně hodně řeší zranění hlavy. Případný otřes mozku by mě automaticky poslal mimo hru. Hlava mě ani nějak nebolela, ale naneštěstí jsem si skřípl něco v zádech. Nešlo mi pak moc dobře dýchat a musel jsem se stejně pro jistotu nechat vystřídat. Mohu být rád, že jsem teď tady s kluky na srazu. Vlastně to ještě celé dopadlo dobře,“ líčí incident Matěj Vydra.

„Krul je velmi zkušený, což ukázal i bezprostředně po svém zákroku. S emocemi zůstal ledově chladný, takticky to zahrál na jedničku. To ovšem nic nemění na skutečnosti, že měl obrovské štěstí, když mu to celé nakonec prošlo. Měla to být jednoznačně penalta, což potvrdili i fotbaloví experti v pondělním analytickém okénku televize Sky Sports,“ komentuje ostrý střet Karel Häring.

Tomáš Souček, kapitán české fotbalové reprezentace a lídr záložní řady West Hamu, nemohl uvěřit, když zjistil, že úder na hlavu jeho spoluhráče prošel bez povšimnutí. „Všechen respekt Matějovi, že do toho souboje vůbec šel. Je velká smůla, že z toho nic nebylo, když se takhle obětoval. V takových soubojích je to leckdy otázka setin, jestli trefí gólman vaši hlavu, nebo míč. Sice to nebyla penalta, ale i tak Matěj prokázal obří odvahu udělat maximum pro dobro svého mužstva,“ chválí svého spoluhráče Tomáš Souček.

Věříme ve výhru, zní před Walesem z české kabiny

Česká reprezentace netrpělivě vyhlíží páteční konfrontaci s Velšany, ve které se oba celky střetnou v přímém souboji o druhé místo v kvalifikační skupině o účast na mistrovství světa v Kataru v roce 2022.

Matěj Vydra věří v český úspěch, ale vyhlíží fyzický boj až do samého konce. „Bude to zřejmě stejný zápas jako v Cardiffu. Očekávám velmi soubojové utkání. Musíme vyhrát a nenechat se zbytečně vyprovokovat k nějakým hloupostem. Kromě Garetha Balea by měl Velšanům chybět i Ben Davies, obránce Tottenhamu. Naopak my máme zase o něco silnější kádr. Porveme se o druhé místo ve skupině a věříme ve vítězství,“ říká sebevědomě.

„Příchod nového trenéra jednoznačně nakopl celou reprezentaci. Máme hodně hráčů, kteří pochází z úspěšné éry Slavie a drží si dlouhodobě solidní formu i po svém přestupu. Patrik Schick je aktuálně mezi třemi nejlepšími střelci Bundesligy, což vypovídá o jeho formě a kvalitě. Zapadlo to tu do sebe jako puzzle. Teď už jen dostat nás na příští mistrovství světa do Kataru, což je jednoznačně cílem naší aktuální mise,“ dodává Vydra.

Úspěch celého mužstva také výrazně závisí na Tomáši Součkovi, zodpovědném kapitánovi. „Další zkušení hráči v kabině mi ale se vším ochotně pomáhají. Řekl bych, že tu tvoříme zdravé a přátelské jádro, což se zákonitě přenáší i na trávník. Svými zkušenostmi se snažíme pomoci těm mladším, což určitě přispívá k celkově lepší pohodě v kádru,“ přibližuje Souček dynamiku v české reprezentaci.

Chcete zjistit, jestli Tomáši Součkovi opravdu chutnal bramborový salát z klubové kuchyně Hammers? Co si myslí Matěj Vydra o českých fanoušcích a proč by mohl spát v pyžamu West Hamu? Nebo kdo je v kádru Hammers vášnivým rybářem a jakým úředním jazykem se tam po příchodu třetího Čecha hovoří? Poslechněte si speciální epizodu Angličana!

Angličan

Fotbalový podcast Jiřího Hoška (@hosekj) a jeho přátel výhradně o Premier League. S pravidelnými hosty Luďkem Mádlem, Karlem Häringem, Jaromírem Bosákem, Jindřichem Šídlem a dalšími.

Od fanoušků, kteří si bez anglické ligy nedovedou představit víkend, pro fanoušky. Pozor, ve studiu se za žádných okolností nesmí sejít dva fans stejného klubu! Poslouchejte každé úterý na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech dalších podcastových aplikacích.

Archiv všech dílů najdete tady, ostatní podcasty Seznam Zpráv tady. Své postřehy, připomínky nebo tipy nám pište na twitterový účet @PodcastAnglican nebo přímo autorovi Angličana Jiřímu Hoškovi na e-mail jiri.hosek@sz.cz.

Reklama

Doporučované