Hlavní obsah

Vyšší Brod chystá v době koronaviru projekt autokina

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Vyšší Brod na Českokrumlovsku připravuje projekt autokina. Zájemci budou moci 23. května ze svých vozů zhlédnout snímek Chlap na střídačku.

Článek

Autokino má umožnit veřejnosti sledování filmů na plátně i v době omezení kvůli koronaviru. ČTK to řekl za Turistický spolek Lipensko Pavel Pechoušek.

„Přestože stále platí různá omezení, chce město Vyšší Brod svým občanům, a to nejen těm zamilovaným, nabídnout kulturní zážitky. S odborem kultury jsme řešili, co bychom mohli nabídnout a uspořádat, aby nebyl začátek léta úplně bez akcí. Jednou z prvních atrakcí bude autokino,“ uvedl místostarosta Jan Straka.

Dodal, že podle zájmu diváků se uvidí, zda zůstane jen u jednoho představení. Nápad na autokino vznikl podle Straky kvůli koronakrizi. Na květen mělo tamní turistické a informační centrum naplánované, že přiveze „Kino na kolečkách“. V základní škole se měl promítat snímek V síti a v podvečerních hodinách film Vlastníci v kině. „Kvůli současné situaci jsme museli původně plánovanou akci zrušit a domluvili jsme se s ředitelem Kina na kolečkách na alternativě - autokinu. Společnost má povolení k promítání, pokud se dodrží daná hygienická pravidla,“ dodal Straka.

Vyšší Brod je jedním z prvních míst na jihu Čech, kde se pokusí začít provozovat autokino. „V době zvýšených hygienických opatření jde o jedinou možnost, jak do kina vyrazit. Je to výborný nápad a chci věřit, že nepůjde o ojedinělé promítání. Věřím, že se autokino u Vltavy chytne a osloví nejenom vyšebrodské, ale že přitáhne autodiváky i z horního Lipenska,“ řekl Jiří Mánek z Turistického spolku Lipenska, který se stará o rozvoj cestovního ruchu od Stožce po Rožmberk.

Klasická kina se budou moci otevřít 11. května. Bude v nich moci být maximálně 100 lidí současně a dvojici diváků by od dalších mělo vždy oddělit volné sedadlo.

Reklama

Doporučované