Hlavní obsah

Weinstein před velkou porotou nechce vypovídat. Obvinění odmítá

Weinstein nevypovídal před soudem.Video: Zuzana Lachnitová, AP, Reuters

 

Reklama

Newyorský soud vydal prohlášení, ve kterém oznámil, že Harvey Weinstein bude čelit obviněním ze znásilnění prvního a třetího stupně a sexuálních útoků prvního stupně. Slyšení budou probíhat za zavřenými dveřmi bez přítomnosti médií.

Článek

Harvey Weinstein byl obviněn ze znásilnění prvního a třetího stupně a ze sexuálního útoku prvního stupně. Oznámil to manhattanský prokurátor Cyrus Vance, který je na straně žalobců hollywoodského producenta. Weinstein byl obviněn velkou porotou newyorského soudu.

Filmový magnát obvinění stále popírá a podle obhájců bude trvat na své nevině. Weinsteinův hlavní obhájce Benjamin Brafman řekl, že byly jeho klientovi nespravedlivě odmítnuty informace o postupu velké poroty. Stejně tak mu nemělo být poskytnuto dostatečné množství času na přípravu, a proto Weinstein před porotou nevypovídal.

Právník Brafman zpochybnil obvinění proti svému klientovi, když řekl, že jedna z obětí byla starší čtrnácti let, a druhé obvinění přišlo od ženy, která věděla na jakém základu je postaven její vztah s Weinsteinem. Obvinění ze znásilnění prvního stupně totiž v americké jurisdikci znamená vykonání soulože s osobou mladší třinácti let.

Manhattanský prokurátor Cyrus Vance řekl, že odmítá nátlak a zpochybňování případu. Podle serveru The Independent dodal, že jsou si jisti, že až porota uslyší důkazy, smete všechny pochybnosti ze stolu.

Reklama

Související témata:

Doporučované