Hlavní obsah

„WhatsApp pro firmy“ mění majitele. Za 27,7 miliardy dolarů

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Komunikační platforma Slack, která propojuje zaměstnance a klienty, bude mít nového majitele - cloudovou společnost Salesforce.com.

Článek

Komunikační aplikace Slack bude mít nového majitele. Za 27,7 miliardy dolarů, tedy přes 600 miliard korun, ji převezme společnost Salesforce.com. Jen pro představu, jde o sumu, kterou loni Česko zaplatilo za veškeré sociální dávky včetně důchodů.

Obří akvizici zjevně pomohl boom práce z domova, do které řadu zaměstnanců poslala koronavirová pandemie. Účinná komunikace na dálku v rámci týmu se tak stala klíčovou. Kolik klientů aktivně Slack používá, firma nezveřejnila, údaj z října minulého roku hovoří o 12,5 milionu uživatelů, lze však předpokládat, že toto číslo výrazně narostlo.

Alespoň pokud lze soudit z údajů konkurenční platformy Microsoft Teams. Softwarový gigant ji provozuje od roku 2016 a jen mezi dubnem a říjnem letošního roku přilákala 40 milionů nových zákazníků, ze 75 milionů na 115 milionů. Slack prozatím pouze uvolnil informace o počtu platících klientů ve druhém čtvrtletí 2020, který meziročně vyskočil ze sta tisíc na 130 tisíc.

Aplikace Slack vznikla v roce 2009 a její převzetí má pomoci firmě Salesforce k posílení na trhu firemní komunikace. Tam se jí totiž nepodařilo chytit příležitost pandemických opatření a počty jejích klientů nerostly takovým tempem jako konkurenci. Cloudová firma ze San Francisca, která se kromě jiného specializuje na řízení vztahů se zákazníky, automatizaci marketingu a analýzy tak chce toto manko dohnat miliardovým nákupem.

Reklama

Doporučované