Hlavní obsah

Z Nového Jičína bude do Beskyd a zpět jezdit nový autobus pro cyklisty

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Z Nového Jičína bude do Beskyd na Pustevny, Bílou a Bumbálku a zpět jezdit nový autobus pro cyklisty. Jeho provoz zaplatí společně pět měst.

Článek

Poprvé autobus vyjede 1. května. „Ze strany veřejnosti byla po znovuzavedení cyklobusu velká poptávka, proto jsme se z podnětu Kopřivnice spojili s dalšími městy na trase a společně provoz turistické linky s dopravcem vyjednali. Do projektu je kromě nás a Kopřivnice zapojen také Příbor, Frenštát pod Radhoštěm a Rožnov pod Radhoštěm,“ uvedl novojičínský místostarosta Ondřej Syrovátka (Zelení).

Nová linka bude jezdit do roku 2023, vždy od 1. května do 28. září o víkendech a svátcích. Během prázdnin pojede cyklobus i v pracovních dnech. Nový Jičín by měl přepravci za tři roky provozu zaplatit téměř 140 tisíc korun.

„O celkové náklady se poměrně podělí všechna zúčastněná města, přičemž Nový Jičín z celkové sumy pro letošní rok, která činí 155.000 korun, uhradí 45.000 korun,“ uvedla mluvčí novojičínské radnice Marie Machková.

Do autobusu s přívěsem pro kola se vejde 24 bicyklů. První místa si zájemci budou moci zarezervovat 14 dní před spuštěním linky.

„Každou sobotu a neděli pojedou dva spoje, což je novinka oproti dřívějšímu provozu cyklobusu, kdy jezdil pouze jeden. První spoj vyjede v 06:55 přes Příbor, Kopřivnici, Frenštát pod Radhoštěm, Trojanovice a Rožnov pod Radhoštěm na Pustevny a druhý v 09:50 přes stejná města až na Bumbálku a Bílou,“ uvedl Syrovátka. Linka bude vyjíždět od ČSAD v Palackého ulici, kde je pro naložení kol dostatek místa.

Reklama

Doporučované