Hlavní obsah

Z vraždy šéfa Ku-klux-klanu obvinili jeho manželku a nevlastního syna

Z vraždy Franka Ancony policie obvinila jeho manželku a nevlastního syna.Video: Oliver Sálus

 

Reklama

Frank Ancona byl zavražděn minulý čtvrtek. Jeho tělo našli až v sobotu.

Článek

Policie v Missouri obvinila z vraždy šéfa Ku-klux-klanu Franka Ancony jeho manželku a nevlastního syna. Podle vyšetřovatelů byl zastřelen do hlavy ve spánku ve vlastní posteli v domě v Missouri. Jeho tělo pohozené u řeky více než 30 kilometrů od údajného místa činu objevili kolemjdoucí.

Minulou středu byl Ancona naposledy viděn se svou ženou, která vypověděla, že její muž měl ten den zvláštní telefonát. Vyzýval ho k cestě na druhý konec státu Missouri. Tam bylo také později nalezeno jeho auto.

Šéf Ku-klux-klanu si s sebou údajně vzal všechny zbraně, které ve svém domě našel, a manželce prý naznačil, že se po jeho návratu budou muset rozvést.

V pondělí byla z jeho vraždy obviněna čtyřiačtyřicetiletá Malissa Anconová, manželka zavražděného, a také její čtyřiadvacetiletý syn Paul Jinkerson. Motiv dosud není známý.

Bílé kápě a zapalování křížů

Jednapadesátiletý Ancona byl členem tradicionalistické organizace amerických rytířů Ku-klux-klanu, ve které měl titul „Velký čaroděj”. Tato skupina se popisuje jako vlastenecká bělošská organizace, která se vrací ke kořenům Ku-klux-klanu z počátku 20. století.

Ku-klux-klan sdružuje řadu militantních organizací, jejichž členové nosí charakteristické bílé kápě a hlásají nadvládu bílé rasy, antisemitismus a vyjadřují odpor k imigraci všech ostatních ras. Dalším typickým znakem je zapalování křížů.

Reklama

Související témata:
Klan

Doporučované