Hlavní obsah

Záchranáři našli těla dvou členů posádky hořícího tankeru, zbylých 29 se pohřešuje

Záchranáři našli těla dvou členů posádky hořícího tankeru, zbylých 29 se pohřešujeVideo: AP

 

Reklama

Záchranáři dnes našli těla dvou členů posádky íránského ropného tankeru, který od minulé soboty od srážky s čínskou nákladní lodí hoří ve Východočínském moři.

Článek

Další dvě těla členů posádky hořícího tankeru ve Východočínském moři našli záchranáři v sobotu. Podle čínské televize CCTV byla obě těla v záchranném člunu. Na palubě tankeru bylo v době neštěstí 32 členů posádky. Celkem 29 se jich stále pohřešuje, první tělo našli záchranáři v pondělí.

Tanker začal hořet po srážce s nákladní lodí CF Crystal. Ta na rozdíl od tankeru neutrpěla závažnější škody, které by ohrozily bezpečnost posádky - celá 21členná čínská skupina byla zachráněna.

Do záchranné akce se zapojilo 13 lodí, jsou mezi nimi kromě plavidel čínského námořnictva i lodě japonské nebo jihokorejské. Snaží se mimo jiné čistit vodu a hasí plameny pěnou. Přesto se požár nepodařilo zastavit. Čínské úřady se obávají, že se tanker rozpadne a potopí.

Hrozbu zvýšila i středeční exploze, kvůli které se záchranné lodě musely přesunout do bezpečné vzdálenosti. Loď Sanchi měla na palubě podle agentury AP skoro milion barelů ropného kondenzátu, což je označení pro velmi lehkou ropu, která se obvykle těží spolu se zemním plynem.

Reklama

Související témata:

Doporučované