Hlavní obsah

Záchranáři vyprošťovali 51 obětí nehody v Peru, při které se autobus zřítil ze stometrového srázu

V Peru se zřítil autobus ze stometrového srázu. Neštěstí si vyžádalo 51 obětíVideo: AP

 

Reklama

Záchranáři ve čtvrtek vyprošťovali těla 51 pasažérů, kteří zemřeli při úterní nehodě autobusu nedaleko peruánské metropole Lima. Vozidlo s celkem 57 osobami na palubě se zřítilo ze stometrového srázu na skalnaté pobřeží.

Článek

Autobus převážející 57 osob sjel ze stometrového srázu poblíž města Pasamayo, necelých 80 kilometrů od peruánského hlavního města Lima. Místu, kde se neštěstí odehrálo, se říká Ďáblova zatáčka. Příčinou úterní tragédie byla srážka s protijedoucím kamionem, kterému patrně selhalo kolo.

Jak uvedlo peruánské ministerstvo zdravotnictví, nehodu přežilo pouze šest lidí. Ti jsou nyní v rukou lékařů. Těla ostatních pasažérů záchranná služba vyprošťovala ze skalnatého pobřeží. Kvůli počtu obětí se tato nehoda řadí k nejtragičtějším autonehodám v historii národa.

Peruánský ministr dopravy Bruno Giuffra médiím sdělil, že podle předběžného vyšetřování jel kamion i autobus v obtížném úseku příliš vysokou rychlostí. Ta bývá spolu s mnohdy špatným stavem peruánských silnic častou příčinou smrtelných nehod.

V třicetimilionové latinskoamerické zemi podle statistik zahynulo na silnicích v roce 2016 přes 2600 lidí. Během posledních let došlo k obdobně tragické nehodě v jihovýchodním Peru, kde se autobus s 51 indiány zřítil do řeky. Při nehodě zahynuli všichni pasažéři i řidič.

Reklama

Doporučované