Hlavní obsah

Začalo jednání o vydání Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka do rukou policie

Mandátový a imunitní výbor jedná o vydání Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka.

 

Reklama

Členové výboru by měli vybrat zpravodaje a dohodnout další proceduru. Jde například o Babišovo a Faltýnkovo pozvání na další jednání, aby se mohli k žádosti vyjádřit.

Článek

Sněmovní mandátový a imunitní výbor se začal zabývat novou policejní žádostí o vydání předsedy a prvního místopředsedy hnutí ANO Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání. Očekává se, že výbor k doporučení pro plénum nedospěje.

Mám číslo na Faltýnka, bude se hodit - satirický pořad Jindřicha Šídla:

Šťastné pondělí Jindřicha Šídla.Video: Šídlo Jindřich

Členové výboru by měli vybrat zpravodaje a dohodnout další proceduru. Jde například o Babišovo a Faltýnkovo pozvání na další jednání, aby se mohli k žádosti vyjádřit. Výbor by také mohl požádat policii o možnost nahlížení do spisu.

Novou žádost o Babišovo a Faltýnkovo vydání k trestnímu stíhání kvůli případu padesátimilionové dotace na stavbu farmy Čapí hnízdo doručila policie do Sněmovny minulé úterý. Babiš zkritizoval rychlost postupu policistů. Podle něj ukazuje na to, že jde o čistě politickou kauzu.

Sněmovna oba poslance vydala ke stíhání letos v září, v minulém volebním období. Potom, co Babiš a Faltýnek obhájili poslanecký mandát v říjnových volbách, nabyli v plném rozsahu imunitu a jejich trestní stíhání bylo přerušeno.

Reklama

Doporučované