Hlavní obsah

Začíná mistrovství světa v Muay Thai, ambiciózní Češi na něm chtějí vybojovat tři medaile

Na zlatou medaili zaútočí třeba Michal Reissinger, Andreas Čehovský nebo Tereza Dvořáková.Video: Josef Mačí

 

Reklama

Mistrovství světa v Mexiku běží od 10. do 19. května a o medaile zabojuje celá pětičlenná nominace.

Článek

Muay Thai, známější jako thajský box, patří k nejtvrdším bojovým sportům a čeští zápasníci se ve světové konkurenci rozhodně neztratí. Na loňském mistrovství světa vybojoval stříbro ve váhové kategorii do 91 kilogramů Jakub Klauda.

Letos o nejcennější kovy zabojuje kompletní pětičlenná česká reprezentace, včetně Michala Reissingera. Třicetiletý boxer se ukázal nedávno na akci XFN Česko-Čína. V jediném ryze českém souboji porazil v ringu s pravidly K1 Luboše Raušera.

Na mistrovství světa ale hraje důležitou roli los, o čemž se Reissinger přesvědčil loni v Bělorusku. Hned v prvním kole totiž prohrál první KO v životě s pozdějším mistrem světa Tsotne Rogavou z Ukrajiny.

„Los je důležitá součást celého turnaje. Bohužel jsem koukal, že i letos se Tsotne Rogava chystá do Mexika, tak snad se mu vyhnu v prvním kole,“ komentuje s úsměvem nadcházející akci Reissinger.

Šéf České Muaythai Asociace Petr Ottich by rád do Mexika poslal daleko více boxerů, na cestu ale reprezentace nemá dostatek financí. Vyslání jednoho zápasníka na mistrovství světa vyjde na 70 až 80 tisíc korun. V následujících měsících se navíc konají i další vrcholné akce: mistrovství Evropy v Praze a mistrovství světa dětí a juniorů v thajském Bangkoku.

„Reálné by bylo dovézt tři medaile. A je jedno, jestli budou zlaté, stříbrné nebo bronzové,“ odhaduje výsledek šampionátu Ottich.

Letos hostí šampionát Mexiko. Mistrovství světa běží od 10. do 19. května. Českou republiku reprezentují Michal Reissinger, Andreas Čehovský, Michael Krčmář, Tereza Dvořáková a Lucie Aubrechtová.

Reklama

Související témata:

Doporučované