Hlavní obsah

Žadatelé o kulturní dotace si rozdělí od Prahy 325 tisíc korun, schválili radní

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Peníze půjdou na pět projektů ve výtvarném umění či literatuře, město přispěje také na vzpomínkovou akci připomínající vyvražďování Židů během masakru v rokli Babí Jar před 80 lety.

Článek

Nejvyšší částka půjde na Noc literatury, kdy magistrát pořadatelům přispěje dotací 100.000 korun. Peníze půjdou na grafické práce, honoráře umělců nebo překlady do češtiny. Akce přibližuje lidem současnou evropskou literaturu v nových českých překladech, a to prostřednictvím veřejných čtení českými herci.

Spolek Fotograf 07 obdrží 75.000 korun na mezinárodní výstavu současného umění Promlouvající příroda. „Jedná se o páteřní výstavu festivalu, jejíž cílem je propojit způsoby vědeckého poznání a umělecké přístupy k uchopení klimatických proměn,“ píše se v dokumentu schváleném radními.

Na akci In memoriam Babi Jar dá magistrát 50.000 korun spolku NeoKlasik orchestr. Vzpomínková akce se uskuteční 30. září u příležitosti 80. výročí masakru. Dramaturgie akce zahrnuje provedení dvou skladeb, které představují jakousi modlitbu k uctění památky všech obětí.

Dvakrát 50.000 korun půjde na účast Jiri Svestka Galery na mezinárodním veletrhu umění Vienna Contemporary 2021 a veletrhu umění Artissima 2021.

Reklama

Související témata:

Doporučované