Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Chce očistit své jméno a kavárně pro kočky hrozí krach

Záhady Josefa Klímy z 20. 2. 2020: Odseděl si trest za loupež pošty, kterou neudělal. Teď chce očistit své jméno.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Bylo pondělí 17. června 2002, když na poštu ve Smečně u Kladna vtrhli dva ozbrojení muži. Odnesli si 104 tisíc korun. Jednu z poštovních úřednic při tom postřelili do ruky. Z přepadení byl obviněn třiatřicetiletý Ukrajinec Petro Terpay. Že poštu přepadnout nemohl, tvrdilo hned sedm českých kolegů z pískovny, kteří s ním v den loupeže pracovali. Proč ale nakonec soudkyně neuvěřila svědectví sedmi lidí a odsoudila Terpaye na sedm let do vězení? Celý příběh zmapovala Marcela Sobotková.

Kateřina Váchová z Kroměříže se před pár lety rozhodla, že opuštěným kočkám bude hledat nové domovy. A tak před dvěma lety otevřela kočičí kavárnu, kde její zvířata dělají společnost návštěvníkům a oni si zase, pokud chtějí, mohou vybrat nového člena do své rodiny. Když vám prostě účetní pošle pohledávky za sto tisíc, tak vy si říkáte: Kde na to vezmu? A zvládnu být měsíc ještě tady? Nebo už to nezvládneme? Více se dozvíte v reportáži Petry Majerové.

V aktuálním vydání pořadu Záhady Josefa Klímy nechybí ani tradiční glosa. Publicista Alexandr Mitrofanov se zamýšlí, co přinese personální výměna v úřadu českého ombudsmana.

Záhady Josefa Klímy můžete sledovat v premiéře na Televizi Seznam každý čtvrtek od 20:55.

Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované