Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Když vás zastaví nervózní policie. A případ obtížných nájemníků

Záhady Josefa Klímy z 1. 4. 2021: Nájemníci přestali platit nájem a odmítali se vystěhovat – jak se zbavit nechtěných hostů? Skočili na něj, povalili ho, spoutali, i když je městský zastupitel. Jsou i policisté v době lockdownu nervóznější? A glosa hudebníka Lipa.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Za první reportáží se Josef Klíma vypravil do Bruntálu. Tamního zastupitele Aloise Novotného zastavila policie při banální policejní kontrole. Ale moc se ptal, takže nakonec podle svědkyně skončil povalený v blátě. Odvezli ho na stanici a podle jeho vyprávění nechali víc než hodinu sedět spoutaného, bez roušky, kterou mu při zápase srazili. Prostě, jak tvrdí, zakročili proti němu naprosto neadekvátně. Jak spor bruntálského zastupitele s policisty líčí policejní mluvčí? Jak na něj nahlíží právník? A může za tvrdé policejní zákroky, které plní sociální sítě, větší nervozita policistů během dlouhých koronavirových uzávěr?

Ve druhé reportáži se Petra Majerová vypravila do Liberce za Markem Jechem, který tam se svým bratrem spoluvlastní vilu z roku 1925. Byt v této nemovitosti pronajali na první pohled nekonfliktním nájemníkům. Dnes je všechno jinak. Co dělat, když nájemníci přestanou platit nájem a odmítají se vystěhovat? Jak se zbavit nechtěných hostů?

Součástí pořadu jsou tradičně i glosy. Tentokrát své zamyšlení připojil hudebník Lipo, ohlíží se nad tím, jací politici byli součástí jeho dospívání.

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované