Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Stíny nad vízy z Maroka. A kuriózní spor s policií

Záhady Josefa Klímy z 19. 11. 2020: 4000 eur za vstupenku do Evropy. Kšeftovalo se na české ambasádě s vízy? Chtěla zesměšnit lelkující policisty a sedla si jim do auta. Kdo byl nakonec potrestán? A glosa Jiřího Padevěta.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Jana Chaloupková má za sebou 27 let diplomatické služby. Pracovala na našich velvyslanectvích v Thajsku, na Filipínách, v Brazílii, v Jižní Koreji, umí 12 jazyků. Před dvěma roky nastoupila jako konzulka na náš zastupitelský úřad v Rabatu, v Maroku. Zde ale nastal zvrat. Odmítla totiž několik marockých uchazečů o česká víza. Proč do Maroka přijela i inspekce z Ministerstva zahraničí a co zjistila? Proč Janu Chaloupkovou poslali domů, aniž by jí sdělili důvod? Příběh zrekonstruoval Josef Klíma.

Druhá reportáž pojednává o sousedských vztazích. Křižanov je městys na Vysočině. Bydlí v něm i Šárka Gajdzioková. Mezi ní a jejími sousedy ale nepanují nejlepší vztahy. Zvláště se dvěma rodinami policistů z místního oddělení ve Velkém Meziříčí, které v Křižanově žijí. Paní Gajdzioková tvrdí, že policisté se ve službě opakovaně flákají a nedělají, co mají. Když si na ně stěžovala, začali údajně její rodinu šikanovat. Jak celý příběh dopadl? Natáčel Jaroslav Mareš.

Součástí pořadu Záhady Josefa Klímy jsou tradičně i glosy. Tentokrát své zamyšlení připojil Jiří Padevět, v něm se vrací k výročí 17. listopadu.

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:55. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované