Hlavní obsah

Nový MiG i vrtulník pro boj s terorismem, v Rusku začala letecká show

Přenos z letecké show v ruském měste Žukovskij.

 

Reklama

Od 18. do 23. července se ve měste Žukovskij v Rusku koná letecká show MAKS. Programu se zúčastní celkem 200 letadel, z nichž 84 vzlétne a dalších 116 bude prezentováno na zemi.

Článek

Na letišti Ramenskoje začal již 13. ročník letecké show. Na výstavě se během pěti dnů představí na 770 společností, z toho 140 zahraničních. Vzdušně-kosmické síly Ruské federace mají samostatnou expozici.

Samostatné pavilony otevře i Česká republika společně s Německem, Francií, Itálií, Švýcarskem, Čínou, Indií, Íránem, Kanadou a Běloruskem.

Na výstavě má premiéru řada novinek z leteckého průmyslu. Pro zajímavost se představí třeba nejmodernější tryskový letoun společnosti MiG Aircraft Company MiG-35, který v současnosti prochází letovými zkouškami, nebo vrtulník Mil Mi-171Sh-VN, který má sloužit jako transportér pro speciální jednotky pro boj s terorismem.

Celou akci pořádá ruské ministerstvo průmyslu a obchodu. Akce je důležitou událostí jak pro ruský letecký průmysl, tak pro Společenství nezávislých států. Zpočátku měla událost spíše zábavní charakter, později ale přerostla v místo pro obchodní příležitosti.

Video: Boeing 737 MAX 9 a Airbus A321neo na Pařížském aerosalonu.

Boeing 737 MAX 9 a Airbus A321neo na Pařížském aerosalonu.Video: Oliver Sálus

Reklama

Související témata:

Doporučované