Hlavní obsah

Bývalého šachového velmistra z Putinovy strany pustili z nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: ddisq, Shutterstock.com

Anatolij Karpov (71) je od roku 2011 poslancem strany Jednotné Rusko.

Reklama

Anatoli Karpov byl hospitalizován v Moskvě na konci října, kdy se zranil po pádu nedaleko Státní dumy.

Článek

Vícenásobný mistr světa v šachu ze sovětské éry a poslanec za proputinovskou stranu Jednotné Rusko Anatolij Karpov se zotavil ze zranění, kvůli nimž skončil před více než dvěma týdny v nemocnici.

Karpova natočil v úterý reportér deníku Izvestija při příjezdu do jeho domu v Moskvě. Na otázku, jak se cítí, odpověděl šachista: „Výborně“.

Jednasedmdesátiletý Karpov byl hospitalizován v noci na 29. října. Zranil se při pádu u budovy Státní dumy. S otokem mozku byl převezen na jednotku intenzivní péče a byl napojen na ventilátor.

O okolnostech zranění se rozsáhle spekulovalo. Šéf ruského podnikatelského svazu vypustil zprávu, že byl Karpov přepaden, což následně dementovala šachistova rodina. Podle některých ruských médií byl Karpov pod vlivem alkoholu, který konzumoval na předchozí diplomatické recepci.

Připomeňte si

Putinův muž a jeden z nejlepších šachistů všech dob Anatolij Karpov je od pondělí hospitalizován v moskevské nemocnici. Důvodem je podle médií pád, během kterého si zlomil nohu a přivodil poranění mozku.

Reklama

Doporučované