Hlavní obsah

Muž vyděsil k smrti 1100 slepic. Půjde na rok do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační obrázek.

Reklama

Sousedské spory v čínské provincii Hunan vyústily v kuriózní případ. Muž v médiích zvaný jako Gu se vloupal na pozemek sousedovy slepičí farmy a baterkou vyděsil k smrti stovky slepic. Soud ho v úterý poslal na rok do vězení.

Článek

Jedno staré čínské přísloví zní „zabij kuře, abys vyděsil opici“. V hrubém překladu to znamená, že nejlepší způsob, jak zastrašit velkého soupeře, je nejdříve zničit menšího. Jeden Číňan si tuto radu vzal ale až příliš k srdci, informovala CNN.

Muže ve státních médiích označovaného pouze příjmením Gu poslal soud do vězení za opravdu kuriózní kousek. Gu totiž vyděsil k smrti 1100 kuřat, která patřila jeho sousedovi. S ním se údajně hádal už od dubna 2022, kdy soused Zhong bez povolení pokácel Guovy stromy.

V reakci na tento incident se měl Gu hned několikrát vloupat na sousedův pozemek, kde měl Zhong slepičí farmu. K tomu se vybavil baterkou. Jejím světlem vyděsil hejno slepic, které se poté v panice shluklo v rohu budovy. V tlačenicích jich pak zahynulo několik stovek.

Při vloupání Gu nic neukradl, pouze nepřímo usmrtil na 500 slepic, tvrdí úřady. Za to ho zadržela policie a donutila zaplatit sousedovi náhradu škody ve výši 3000 jüanů (cca 9300 Kč). Tím ale případ nekončí.

Není jasné, jaké měl Gu záměry. Na místo se ale vrátil znovu a při stejné události zabil hned přes 600 slepic. Čínské úřady uvedly, že dohromady zabil 1100 kuřat, což v odhadu činí asi 13 840 jüanů (cca 43 000 Kč)

Soud v okrese Hengyang ve středočínské provincii Hunan v úterý rozhodl, že Gu sousedovi způsobil „majetkovou újmu“, a odsoudil ho na rok vězení. Má se ale jednat o zkušební dobu, a pokud odsouzený projeví lítost nad svým činem, může ho soud omilostnit.

Reklama

Související témata:

Doporučované