Hlavní obsah

Experti po 80 letech identifikovali ostatky amerického letce sestřeleného Němci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Northfoto, Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Franklinu P. Hallovi bylo 21 let, když jej za druhé světové války němečtí letci sestřelili nad Francií. Až nyní experti identifikovali jeho ostatky, které nalezli na hřbitově v Normandii.

Článek

Po téměř 80 letech byly identifikovány ostatky amerického letce, který byl sestřelen nad Francií během druhé světové války, píše The Huffpost. O úspěšné identifikaci v pondělí informovali představitelé armády.

Dle zjištění se jednalo o tehdy jednadvacetiletého Franklina P. Halla pocházejícího z Floridy. Hall, který byl součástí 66. bombardovací perutě, byl sestřelen německými letci během bojů poblíž francouzského města Équennes-Éramecourt.

Němci později objevili místo, kde letoun havaroval, a našli i několik ostatků, které uložili na francouzský hřbitov v Poix-de-Picardie. Ty Hallovy mezi nimi ale nebyly. Pátrání po několika neidentifikovaných vojácích tak pokračovalo.

Trvalo několik desítek let a nyní je u konce. Vedlo až na americký hřbitov v Normandii, kde byly nalezeny ostatky, u kterých bylo následně prokázáno, že se jedná právě o Franklina Halla. Po několik desítkách let tak Hall bude řádně pohřben v rodném Leesburgu na Floridě.

Doporučované