Hlavní obsah

Francouzský herec Depardieu čelí dalšímu oznámení kvůli sexuálnímu násilí

Foto: taniavolobueva, Shutterstock.com

Francouzský herec Gérard Depardieu.

Reklama

Již třetí oznámení na francouzského herce má podle agentury AFP malou šanci na úspěch, protože ve Francii je čin už promlčený.

Článek

Známý francouzský herec Gérard Depardieu čelí dalšímu trestnímu oznámení kvůli sexuálnímu násilí. Na policii ho podala španělská spisovatelka a novinářka Ruth Bazaová, která tvrdí, že ji herec napadl v roce 1995, když s ním pořizovala rozhovor v Paříži.

Novinářka uvedla, že rozhovor doprovázely „momenty napětí“. Francouzský herec ji prý začal líbat na rty a hlavu a přitiskl ji k sobě. „Dotýkal se celého mého těla, sáhl mi do rozkroku, a nemohla jsem se hýbat,“ řekla agentuře AFP Bazaová, která tvrdí, že byla paralyzovaná a že jí herec provedl nedovolenou penetraci prsty.

O rozhovoru po návratu do Španělska mluvila se šéfredaktorem časopisu, pro který pracovala, a pak na to zapomněla. Vzpomínky jí oživil až text vydaný serverem Mediapart letos v dubnu, ve kterém řada žen kritizovala Depardieua za jeho chování a sexuální útoky.

Oznámení má podle agentury AFP malou šanci na úspěch, protože ve Francii je čin už promlčený. Promlčecí lhůty zřejmě uplynuly i ve Španělsku, pokud by se policie rozhodla stíhat činy podle španělského práva. Bazaová uvedla, že oznámení podala, aby dodala odvahu dalším ženám.

Pro Depardieua se jedná o třetí oznámení na policii kvůli sexuálnímu násilí za poslední roky. V roce 2020 ho kvůli znásilnění podala herečka Charlotte Arnouldová, jejímž případem se francouzská justice stále zabývá. Depardieu však tvrzení odmítá. Letos podání kvůli sexuálnímu napadení z roku 2007 podala herečka Hélène Darrasová. Tento čin je však podle agentury AFP rovněž promlčený.

Reklama

Doporučované