Hlavní obsah

Izrael rozšířil pozemní operaci i na jih Pásma Gazy, potvrdila armáda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Izraelské síly postoupily na jih Pásma Gazy. Zde žijí zhruba dva miliony lidí.

Článek

Náčelník generálního štábu izraelské armády Herci Halevi dnes potvrdil, že izraelské síly rozšiřují pozemní operaci i na jih Pásma Gazy, píše zpravodajský web The Times of Israel (ToI). Pozemní operace na severu tohoto území mezitím podle Haleviho pokračuje.

„Včera (v sobotu) a dnes jsme zabili velitele praporů Hamásu, velitele rot a mnoho operativců. A včera ráno jsme zahájili stejný postup na jihu Pásma Gazy,“ řekl Halevi vojákům v jižním Izraeli. Dodal, že operace na jihu Pásma Gazy nebudou o nic méně intenzivní než na severu a že nepřinesou menší výsledky.

„Velitelé Hamásu budou čelit izraelským obranným silám všude,“ prohlásil Halevi a dodal, že armáda „prohlubuje své úspěchy“ na severu Pásma Gazy.

Na neověřených záběrech, které v uplynulých dnech kolovaly na sociálních sítích, jsou vidět izraelské tanky v jižní části Pásma Gazy, severně od Chán Júnisu. Hamás rovněž tvrdí, že se v oblasti střetl s izraelskými vojáky.

Zhruba dva miliony lidí, tedy téměř všichni obyvatelé Pásma Gazy, se nyní nacházejí na jihu tohoto území, napsala agentura AP. Na sever ani do sousedního Egypta nemohou, takže jejich pohyb je omezen na oblast o rozloze 220 kilometrů čtverečních.

Reklama

Doporučované