Hlavní obsah

Jako v „Sám doma“. Šestiletý chlapec skončil na palubě nesprávného letadla

Foto: Profimedia.cz

Letadlo letecké společnosti Spirit.

Reklama

Šestiletý chlapec měl letět za svou babičkou na Vánoce do města Fort Myers na Floridě, skončil ale v úplně jiném městě. Stejně jako Kevin v pokračování filmu Sám doma.

Článek

Příběh o chlapci, který nasedl na špatné letadlo a strávil svátky bez své rodiny, patří mezi vánoční filmové klasiky. Šestiletý kluk ze Spojených států, který poprvé letěl letadlem, letos něco podobného zažil na vlastní kůži.

Casper měl letět z Filadelfie do města Fort Myers na Floridě, místo toho ale skončil v Orlandu, které je od něj vzdálené zhruba 250 kilometrů.

Jeho babička Maria Ramosová na něj čekala na letišti, aby ho přivítala. Letecká společnost jí ovšem oznámila, že její vnuk se na palubu nedostavil.

Tomu, že let zmeškal, se jí ale nechtělo věřit. U sebe totiž měla potvrzení o tom, že se odbavil. „Běžela jsem do letadla za letuškou a zeptala se jí ‚Kde je můj vnuk? Předali vám ho ve Filadelfii?‘ a ona odpověděla ‚Ne, žádné děti jsem u sebe neměla‘,“ popsala Ramosová pro server Wink News s tím, že to byla ta nejděsivější věc, kterou kdy zažila.

Krátce nato jí její vnuk zavolal. Řekl jí, že právě vystoupil z letadla, a ptal se, kde je. Pak se dozvěděla, že není ve Fort Myers, nýbrž v Orlandu. Tam ho nakonec Ramosová jela vyzvednout. V autě strávila několik hodin.

Aerolinka Spirit, která měla na svědomí, že chlapec skončil na palubě špatného letadla, se následně rodině veřejně omluvila.

„Dítě bylo po celou dobu v péči a pod dohledem člena týmu Spirit, a jakmile jsme si pochybení uvědomili, podnikli jsme okamžité kroky, abychom se spojili s rodinou a oni se znovu setkali,“ uvedla v prohlášení pro server CNN.

Ramosové slíbila, že jí cestu do Orlanda, kterou musela podniknout, proplatí. Ona na to ovšem odvětila, že ji zajímá hlavně to, jak k takovému omylu vůbec došlo.

„Chci, aby mi zavolali. Vysvětlili mi, jak můj vnuk skončil v Orlandu. Jak se to stalo? Odvedli ho z letadla? Letuška - poté, co mu maminka předala dokumenty - ho nechala jít samotného? Nasedl na špatné letadlo sám?“ ptá se Ramosová.

Reklama

Související témata:

Doporučované