Hlavní obsah

Kvůli silnému sněžení na jihu Německa jsou zrušeny stovky letů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Karl-Josef Hildenbrand, Getty Images

Mnichov zasáhlo silné sněžení, pohled na letiště z 2. prosince 2023.

Reklama

V Bavorsku kvůli hustému sněžení museli zrušit přes 700 letů. Nepříznivé počasí mělo vliv i na autobusové nebo vlakové spoje. Komplikace mají trvat až do pondělí.

Článek

Na mnichovském letišti v sobotu zrušili kvůli hustému sněžení přibližně 760 letů, uvedl mluvčí letiště pro americkou CNN. Podle tamního dopravního podniku v Mnichově pozastavili kvůli sněžení také autobusové, tramvajové a některé vlakové spoje.

Podle německé státní železniční společnosti Deutsche Bahn je mnichovské hlavní nádraží uzavřeno pro příjezdy, dálkovou dopravu zcela pozastavili. Společnost dále varovala, že železniční doprava bude „ovlivněna“ nepříznivým počasím až do pondělí.

Německý regionální deník Süddeutsche Zeitung napsal, že na mnichovském hlavním nádraží uvázlo velké množství cestujících. „Sedím tady na tomto místě už od jedné hodiny ráno,“ řekl médiím jeden z cestujících, zatímco jiný uvedl: „Chceme jen vědět, jestli je ještě nějaká šance se odsud dostat.“

Policie v sobotu požádala Mnichovany, aby nepoužívali svá auta, pokud to není nezbytně nutné. Obyvatele některých částí jižního Bavorska vyzvali, aby vůbec neopouštěli své domovy, uvedl mluvčí mnichovské policie pro CNN.

Bavorský veřejnoprávní rozhlas Bayerischer Rundfunk v sobotu uvedl, že 44 centimetrů sněhu v Mnichově bylo nejvíce sněhu, který kdy v prosinci v hlavním městě Bavorska napadl od roku 1933.

Reklama

Doporučované