Hlavní obsah

Místopředseda slovenského parlamentu naboural do semaforu. Od nehody ujel

Foto: FB/SNS

Andrej Danko je předsedou Slovenské národní rady a místopředsedou Národní rady Slovenské republiky.

Reklama

aktualizováno •

Andrej Danko, předseda Slovenské národní strany a místopředseda slovenského parlamentu, včera večer boural. Při nehodě zdemoloval semafor, z místa následně ujel. Prozradila ho olejová skvrna, která vedla do jeho garáže.

Článek

Správně měl zastavit auto a zavolat policii. Místopředseda Národní rady Slovenské republiky Andrej Danko ale zavedený postup nedodržel. Poté, co se v noci na jedné bratislavské křižovatce vyboural a zdemoloval semafor, z místa pravděpodobně odjel, aniž by nehodu nahlásil, píše server Aktuality.sk.

Předsedu Slovenské národní strany (SNS) s nehodou spojila olejová skvrna, která vedla přímo k jeho garáži. Serveru Startitup pak Danko potvrdil, že v noci skutečně havaroval. „Trefil jsem sloup, ano a co. Všechno zaplatím, jsem pojištěný, není to problém,“ řekl s tím, že policie o všem ví. Auto, které Danko řídil, je majetkem SNS.

Pokud během jízdy dojde k poškození cesty nebo všeobecně prospěšného zařízení, událost je klasifikovaná jako dopravní nehoda. Za útěk z místa nehody hrozí na Slovensku pokuta ve výši 200 až 1000 eur, stejně jako zákaz řízení až na pět let.

Na dotaz, zda odjel dříve, než nehodu nahlásil, Danko odmítl reagovat. Novinářům řekl, že hledají „zbytečnou senzaci“. Na místě podle Startitupu odpadlo evidenční číslo vozu, což policistům také pomohlo řidiče najít, píše ČTK.

Generální prokurátor Maroš Žilinka oznámil, že v případu bude zahájeno stíhání kvůli trestnému činu poškozování a ohrožování provozu obecně prospěšného zařízení. To ale ještě neznamená, že následně bude někdo obviněn.

Premiér Robert Fico se Danka zastal. „Normální, běžný lidský příběh, který se může stát komukoliv na světě,“ pravil. Naopak předseda parlamentu a druhé nejsilnější vládní strany Hlas-SD Peter Pellegrini hovořil o vyvození politické odpovědnosti, pokud by se potvrdilo, že Danko nepostupoval v souladu se zákonem.

AKTUALIZACE: Doplnili jsme vyjádření prokurátora a Dankových koaličních partnerů.

Reklama

Doporučované