Hlavní obsah

Černý pasažér přiletěl do Amsterdamu v podvozku letadla

Foto: Profimedia.cz

Boeing 747 společnosti Cargolux letěl z Johannesburgu přes Nairobi do Amsterdamu. Ilustrační obrázek.

Reklama

Muž pravděpodobně přiletěl do Amsterdamu z jihoafrického Johannesburgu. Momentálně je v nemocnici, podrobnosti o něm zatím úřady nezveřejnily.

Článek

V podvozku nákladního letadla společnosti Cargolux, které dorazilo z Afriky na letiště Schiphol u Amsterdamu, v neděli objevili černého pasažéra. Muž byl převezen do nemocnice, uvedla agentura Reuters s odvoláním na nizozemskou vojenskou policii.

„Muž je v dobrém stavu, když vezmeme v úvahu veškeré okolnosti. Byl převezen do nemocnice,“ uvedla ve svém prohlášení policie, která má na starosti ostrahu hranic. Národnost ani věk muže zatím nejsou známy. „Nejdříve nás zajímal jeho zdravotní stav,“ uvedla mluvčí policie Joanna Helmondsová. „Je opravdu velmi nezvyklé, že někdo dokáže přežít v této zimě v takové výšce,“ dodala.

Mluvčí společnosti Cargolux potvrdil, že šlo o let provozovaný jejich divizí Cargolux Italia. Až do uzavření vyšetřování se ale dále k případu nebudou vyjadřovat. Podle agentury Reuters byl jediným letadlem společnosti Cargolux, které dnes dorazilo na Schiphol, letoun typu Boeing 747, který vzlétl z jihoafrického Johannesburgu a po cestě se zastavil v keňském hlavním městě Nairobi.

Podle serveru Deutsche Welle muž letěl pravděpodobně už z Johannesburgu. Let trval asi 11 hodin. Helmondsová uvedla, že se černí pasažéři v letadlech směřujících do Nizozemska objevují zřídka. Při předchozích pokusech to byli migranti z Nigérie nebo Keni.

Reklama

Související témata:

Doporučované