Hlavní obsah

Na Ukrajině padl další český dobrovolník

Foto: twitter.com/GeneralStaffUA

Ukrajinští vojáci v boji. Ilustrační snímek.

Reklama

Ministerstvo zahraničí od začátku ruské invaze na Ukrajinu eviduje čtyři české občany padlé v bojích. Ve skutečnosti je jich zřejmě víc.

Článek

V bojích o město Avdijivka v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny padl další český dobrovolník. Seznam Zprávám to bez dalších podrobností potvrdilo české Ministerstvo zahraničí.

„Mohu potvrdit jedno úmrtí českého občana o víkendu u Avdijivky,“ napsal Seznam Zprávám mluvčí Ministerstva zahraničí Daniel Drake. Česká diplomacie od začátku ruské invaze na Ukrajinu eviduje čtyři mrtvé české občany.

O úmrtí Čecha informoval na sociální síti X také český dobrovolnický účet Vozím drony na Ukrajinu. „Jeho spolubojovníci viděli, jak jeho pozice zasáhl minometný obstřel. Dodnes nepřišel a na jeho pozicích jsou již ruSSové,“ napsal.

„Byl to jeden z těch odvážných mladíků, pravý český hrdina, co neváhal nechat za sebou všechno, co měl, vzít zbraň do rukou a vyrazit čelit nepřátelským silám na východě Ukrajiny. Doufáme v zázrak…“ dodal účet.

Ukrajinská armáda brání Avdijivku už několik měsíců před stále silnějším náporem okupantů. V posledních dnech se její situace zhoršuje a podle některých zpráv by ukrajinským silám mohlo ve městě hrozit i obklíčení (více zde).

Reklama

Doporučované