Hlavní obsah

Nejméně čtyři oběti po výbuchu ve vodní elektrárně v Itálii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Profimedia.cz

Letecký snímek vodní elektrárny pořízený z videa italské protipožární jednotky.

Reklama

Podle zdrojů agentury ANSA výbuch nastal kolem 15:00 u přehrady Suviana v hloubce asi 30 metrů.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Výbuch ve vodní elektrárně Bargi v Itálii poblíž Bologni má nejméně čtyři oběti, uvedly úřady. Hasiči mají kvůli dýmu a vysokým teplotám obtíže dostat se na místo nehody, které je asi 30 metrů pod zemí.

Již dříve italská média oznámila, že čtyři lidé jsou těžce popálení a šest lidí je pohřešováno, údaje z různých zdrojů se však rozcházejí. Na místě zasahují desítky hasičů a záchranné složky, včetně tří vrtulníků.

Podle zdrojů agentury ANSA výbuch nastal kolem 15:00 u přehrady Suviana v hloubce asi 30 metrů. La Repubblica píše o výbuchu v generátoru napojeném na turbínu. Zranění jsou zaměstnanci, kteří na místě pracovali. Příčiny neštěstí nejsou zatím jasné, přehrada nebyla poškozena. Elektrárna je nyní odpojena od sítě.

„Zdá se, že v devátém podzemním podlaží vypukl požár. Elektrárna je pod hladinou jezera, v hloubce asi 30 metrů. Čtyři vážně zranění lidé byli odvezeni, další jsou stále uvnitř závodu. Jsou to technici firmy Enel nebo smluvní společnosti,“ uvedl starosta nedaleké obce Camugnano Marco Masinara.

Reklama

Doporučované