Hlavní obsah

Německo podniklo razie proti aktivitám radikálního hnutí Hamás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Matthias Roehe, Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Činnost organizací Hamás a Samidún německá ministryně vnitra Nancy Faeserová zakázala na počátku listopadu a zároveň přislíbila tvrdý postup proti dalším spolkům, které vystupují antisemitsky.

Článek

Německá policie ve středu večer a ve čtvrtek ráno v několika spolkových zemích podnikla razie v rámci prosazování zákazu aktivit palestinského radikálního hnutí Hamás a propalestinské sítě Samidún.

Agentura DPA informovala o domovních prohlídkách v Berlíně, Dolním Sasku, Severním Porýní-Vestfálsku a Šlesvicku-Holštýnsku, hlavní těžiště policejních akcí je ale v německé metropoli. „Důsledně postupujeme proti islámským radikálům,“ citovala ráno agentura ministryni vnitra Nancy Faeserovou.

Deník Bild napsal, že v Bochumi policie vtrhla do jednoho z bytových domů, ve kterém žije lékař označovaný v německých médiích jako Ramy G. Ten na sociálních sítích vystupuje proti Izraeli a přes spolek Palestinské společenství Německo podporuje hnutí Hamás, dodal list.

Ve středu v Berlíně skončilo dvoudenní zasedání Německé islámské konference (DIK), což je fórum německé vlády pro dialog s muslimskou společností. Faeserová na něm prohlásila, že Německo má problém s antisemitismem, který vychází nejen od většinové společnosti, ale také od muslimů. Zdůraznila, že takové projevy nebude tolerovat, protože antisemitismus je největší hrozbou pro německou demokracii.

Reklama

Doporučované