Hlavní obsah

Obrovský sklad internetového prodejce v Petrohradu zachvátil požár

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Veja, Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

V Petrohradu hořel obrovský sklad internetového obchodu. Podle majitele byli všichni zaměstnanci včas evakuováni.

Článek

Ruské ministerstvo pro mimořádné události uvedlo, že se hasičům povedlo zastavit další šíření požáru, který v sobotu zachvátil sklad jednoho z největších ruských internetových obchodů v Petrohradě, píše agentura Reuters.

Podle majitele skladu, společnosti Wildberries, byli všichni zaměstnanci evakuováni a nikdo nebyl zraněn. Na telegramovém kanálu Baza se však objevila informace o dvou hospitalizovaných osobách, uvádí server Fox News.

Podle Reuters doposud není známo, co požár, který zasáhl 70 000 m2 a byl označen za nejzávažnější požár páté kategorie, na předměstí druhého největšího města Ruska způsobilo.

Videa zveřejněná na internetu zobrazovala hustý černý dým stoupající k obloze a obrovské plameny. Podle ministerstva pro mimořádné události bylo na místě téměř 300 hasičů, desítky hasičských vozů a také vrtulníky, uvádí Reuters.

Ruská agentura TASS uvedla, že podle předběžných informací byla příčinou požáru závada na elektroinstalaci. Podle záchranné služby byl požární alarm vypnut kvůli opakovaným falešným poplachům, píše server Newsweek.

Reklama

Doporučované