Hlavní obsah

Od útoku Hamásu na Izrael ze 7. října padlo podle izraelské armády 600 vojáků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: twitter/idfonline

Izraelský voják. Ilustrační obrázek.

Reklama

„V bojích na jihu Pásma Gazy zemřel 20letý Nadav Kohen z Haify,“ oznámilo na svém webu tiskové oddělení izraelské armády. Počet padlých vojáků se tak podle něj zaokrouhlil na rovných 600.

Článek

Od útoku hnutí Hamás na Izrael loni 7. října padlo v bojích s palestinskou organizací 600 izraelských vojáků, uvedlo podle agentury AFP tiskové oddělení izraelské armády. Z uvedeného počtu 256 vojáků přišlo o život při izraelských operacích v Pásmu Gazy ovládaném Hamásem.

„V bojích na jihu Pásma Gazy zemřel 20letý Nadav Kohen z Haify,“ oznámilo podle AFP na svém oficiálním webu tiskové oddělení armády s tím, že se počet padlých vojáků zvýšil na rovných 600.

V neděli izraelský deník The Times of Israel s odvoláním na izraelské síly uvedl, že více než polovina padlých vojáků zahynula na hranici s Pásmem Gazy během teroristického útoku Hamásu na Izrael z loňského podzimu. Připomněl, že tento útok, kdy se bojovníkům Hamásu podařilo proniknout do izraelských měst, si vyžádal v Izraeli zhruba 1200 obětí.

Ozbrojenci Hamásu během něj také unesli do Pásma Gazy na 250 osob. Odvetné izraelské tažení si podle úřadů spravovaných Hamásem od té doby vyžádalo přes 32 700 obětí z řad Palestinců.

Reklama

Doporučované