Hlavní obsah

Princ Harry navštíví v květnu Británii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Salma Bashir Motiwala, Shutterstock.com

Princ Harry byl naposledy v Británii v únoru.

Reklama

Princ Harry v květnu navštíví Spojené království k příležitosti 10. výročí charitativních sportovních her Invictus Games, které založil v roce 2014. 

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Princ Harry se vrátí do Británie 8. května, aby oslavil desetileté výročí Invictus Games, sportovní soutěže, která se koná každé dva roky a kterou založil před deseti lety. Naposledy zemi navštívil v únoru poté, co jeho otec král Karel III. zveřejnil, že má rakovinu.

Podle serveru BBC se princ Harry v den svojí návštěvy zúčastní děkovné bohoslužby v londýnské katedrále svatého Pavla. Během ceremoniálu má předčítat. Bohoslužbu také navštíví britský herec Damian Lewis, který během ní odrecituje báseň Invictus.

Podle serveru Sky News není známo, jestli se bohoslužby zúčastní i další členové královské rodiny či jestli Meghan svého manžela na oslavu Invictus doprovodí.

Podle BBC se od chvíle, kdy Harry oznámil, že se vzdává královských povinností, jeho vztah s bratrem Williamem zhoršil. V posledních letech byli bratři společně spatřeni jen zřídka. Naposledy se v roce 2022  William, Kate, Harry a Meghan společně objevili na hradě Windsor po smrti královny.

Reklama

Doporučované