Hlavní obsah

Rumunská policie zabavila Tateovi luxusní auta i hodinky za desítky milionů

Foto: Profimedia.cz

Rumunská policie zabavila kontroverznímu influencerovi několik luxusních automobilů.

Reklama

Rumunské úřady zabavily influencerovi Tateovi několik luxusních automobilů a další majetek v hodnotě téměř 90 milionů korun. Tate byl minulý měsíc zadržen kvůli podezření z obchodování s lidmi a znásilnění.

Článek

Rumunská policie zabavila několik luxusních automobilů a další majetek v odhadované hodnotě 3,9 milionu dolarů (86,6 milionu korun) v souvislosti s vyšetřováním případu kontroverzního influencera Andrewa Tatea, uvedla agentura AP. Ten byl koncem loňského roku zadržen pro podezření ze zločinného spolčení, obchodu s lidmi a znásilnění a byl vzat do vazby.

Rumunské úřady v prohlášení uvedly, že celkem bylo zabaveno 15 luxusních aut, 14 značkových hodinek a hotovost v několika měnách. Na zásahu se podílelo několik maskovaných policistů, kteří se spolu s úředníky shromáždili u pozemku, jenž patřil Tateovi. Mezi zabavenými auty jsou značky jako Rolls-Royce, Ferrari, Porsche, BMW, Aston Martin či Mercedes-Benz.

Foto: ČTK

Andrew Tate.

Bývalý kickboxer Tate, který má britské a americké občanství, jeho bratr a dvě Rumunky - bývalá policistka a Tateova přítelkyně - byli zatčeni 29. prosince v Rumunsku na základě obvinění, že nutili ženy vytvářet pornografický obsah určený pro zpoplatněné webové stránky. Podle prokuratury tímto způsobem zneužili šest žen. Původně 24hodinovou vazbu jim soud prodloužil na 30 dní, proti čemuž se čtveřice odvolala.

Šestatřicetiletý Tate dostal zákaz publikovat na mnoha sociálních sítích za své mizogynní komentáře a nenávistné příspěvky, včetně toho, že za sexuální napadení si mohou ženy samy.

Týkalo se to i Twitteru, kde má 4,5 milionu sledujících. Po nástupu Elona Muska do čela této sociální sítě byl ale zákaz podobně jako v případě řady dalších kontroverzních účtů zrušen. Nedlouho před zatčením si Tate na twitteru vyměňoval urážky s klimatickou aktivistkou Gretou Thunbergovou.

Bývalý kickboxer se do povědomí společnosti dostal účastí v britské verzi reality show Big Brother. Ze soutěže byl ale vyloučen kvůli videu, na němž byl podle všeho zachycen při útoku na ženu. Tate video označil za lživé a upravené.

Reklama

Doporučované