Hlavní obsah

Rusko tvrdí, že zničilo 14 ukrajinských dronů ve svých pohraničních oblastech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Drop of Light, Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Údajně tak podle ruského ministerstva zabránilo pokusům kyjevského režimu provést teroristické útoky pomocí leteckých dronů.

Článek

Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že v noci na dnešek zničilo 14 ukrajinských bezpilotních letounů v Bělgorodské a Kurské oblasti u hranic s Ukrajinou, která již přes dva roky čelí ruské invazi. S odkazem na prohlášení úřadu to uvedla agentura AFP.

„Minulou noc bylo zabráněno pokusům kyjevského režimu provést teroristické útoky pomocí leteckých dronů proti objektům na ruském území,“ uvedlo ministerstvo. Celkem podle něj „bylo zachyceno a zničeno 14 dronů nad Bělgorodskou oblastí (11) a Kurskou oblastí (tři)“.

Ruská protiletecká obrana již v noci na středu sestřelila 58 ukrajinských dronů nad nejméně šesti oblastmi a nebývale vysokému počtu dronových náletů se Rusko bránilo i v noci na úterý a během dne, kdy bezpilotní letouny způsobily požár v rafinerii společnosti Lukoil v Novgorodské oblasti a ve skladu pohonných hmot ve městě Orel.

Útoků dronů na ruské území přibylo v době vrcholících příprav na prezidentské volby, které se v Rusku uskuteční od pátku do neděle, poznamenala AFP. Očekává se, že prezident Vladimir Putin, který před dvěma roky zahájil ruskou agresi na Ukrajině, v nich získá další šestileté funkční období.

Reklama

Doporučované