Hlavní obsah

Rusové útočili na ukrajinskou energetiku, jeden z pracovníků byl zraněn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Generální štáb ukrajinské armády/Facebook

Jedná se již o 170. útok na ukrajinské elektrárny. Ilustrační foto.

Reklama

V noci na dnešek Rusové zaútočili na energetickou infrastrukturu ve třech oblastech Ukrajiny. Poškodili zařízení a zranili jednoho z pracovníků.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Rusové v noci na dnešek zaútočili na energetickou infrastrukturu ve třech oblastech Ukrajiny. Poškodili zařízení a přinejmenším jeden pracovník byl zraněn. Podle médií to dnes oznámil ministr energetiky Herman Haluščenko.

Terčem ruských raket se znovu stal Charkov, kde zaznělo několik výbuchů, uvedl starosta tohoto druhého největšího města na Ukrajině Ihor Terechov.

Ruské rakety mířily na energetické objekty v Dněpropetrovské, Ivano-Frankivské a Lvovské oblasti, uvedl s odkazem na ministra server RBK-Ukrajina. „Je poškozeno zařízení. Na jednom z objektů byl zraněn náčelník směny,“ řekl ministr. Rusové útočili na čtyři tepelné elektrárny společnosti DTEK, které vážně poškodili, dodal server s odvoláním na prohlášení společnosti. Energetici pracují na odstranění škod.

Jedna z ruských raket málem zasáhla nemocnici s 900 pacienty a 250 zaměstnanci, dodal později starosta podle agentury Unian. Lehké zranění tak utrpěl pouze jeden člověk. Od začátku války to byl podle tvrzení Ukrajinců už 170. útok na elektrárny DTEK.

Reklama

Související témata:

Doporučované