Hlavní obsah

Slavný dům Elvise Presleyho je zřejmě terčem podvodné exekuce

Foto: Shutterstock.com

Historický dům Elvise Presleyho je velkou turistickou atrakcí.

Soud v Tennessee ve středu rozhodl, že historický dům Elvise Presleyho Graceland může prozatím zůstat v rukou zpěvákovy rodiny. Společnost, která se jej snaží prodat v exekuci, se totiž dost možná dopustila podvodu.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Informaci o rozhodnutí ve sporu ohledně slavného Gracelandu přinesl web CNN. Kancléř soudu JoeDae Jenkins podle webu rozhodl, že exekuční prodej domu v Memphisu bude odložen přinejmenším do doby, než budoucí slyšení určí, kdo je jeho právoplatným vlastníkem. Exekuční aukce by podle soudu nenapravitelně poškodila Presleyho vnučku Riley Keoughovou.

V případu Keoughová stojí proti společnosti s názvem Naussany Investments & Private Lending LLC. Ta tvrdí, že Elvisova dcera Lisa Marie Presleyová nesplatila půjčku, kterou jí společnost poskytla, a Graceland nabídla jako záruku. Ve snaze o splacení tak společnost naplánovala dražbu nemovitosti.

Keoughová však na začátku května firmu žalovala s tím, že žádná taková půjčka neexistuje. V žalobě také stojí, že společnost Naussany vůbec neexistuje.

V roce 2004 Lisa Marie Presleyová prodala 85 procent zpěvákova majetku společnosti Elvis Presley Enterprises, Graceland však zůstal v jejím vlastnictví. Po smrti Elvisovy dcery bojovala Keoughová o její pozůstalost se svou babičkou Priscillou Presleyovou. Nakonec se dohodly, že rezidence Graceland zůstane Elvisově vnučce.

Graceland je obrovskou turistickou atrakcí, každoročně jej navštíví statisíce lidí. Lisa Marie Presley na něm po rozvodu v roce 2022 vydělala miliony dolarů.

Doporučované