Hlavní obsah

Stihnete kebab i vlak. Klubovou scénu v Británii okořenily denní diskotéky

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek. Kvůli absenci oken není jasné, kolik je hodin.

Reklama

Milovníky tanečního parketu, kterým s přibývajícími hodinami začínají padat víčka, možná potěší nový trend denních diskoték.

Článek

Herečka Vicky McClureová a její manžel Jonny Owen vymysleli koncept nočního klubu, který funguje přes den a zavírá brzy, takže si stihnete dát kebab, chytit vlak a být doma na sobotní večer u televize, popisuje nový fenomén BBC.

Hlavní myšlenkou je poskytovat zábavu těm, kteří potřebují být další den produktivní. „Místo protančené noci je to protančené odpoledne,“ říká McClureová. S odkazem na typickou večírkovou skladbu Night Fever skupiny Bee Gees byly denní diskotéky pojmenovány Day Fever (Denní horečka), jelikož se na nich tančí ve dne, ne v noci, uvádí BBC.

„Je to odpolední taneční klub pro lidi od určitého věku,“ cituje BBC filmového producenta Owena. Tyto diskotéky cílí na lidi starší 30 let, začínají ve 14:00 a po návštěvnících je vyžadován vhodný dress code.

„Je to lepší než chodit do posilovny,“ naráží McClureová na lednová novoroční předsevzetí. „Člověk se nepřestane hýbat, protože je na nohou celé hodiny.“ Na Day Fever diskotékách jsou také na velkých obrazovkách promítány videoklipy ze starých televizních pořadů a filmů a také retro televizní reklamy, píše BBC.

Akce se budou konat v Londýně, Nottinghamu a jižním Walesu a již poněkolikáté v Sheffieldu. Organizátoři plánují svou denní diskotéku přenést do měst po celé Velké Británii. Chtějí, aby byla událost dostupná pro všechny. „Pokud jde o ceny vstupenek, musíme být opravdu féroví, protože si vážíme světa, ve kterém žijeme. Lidé chtějí mít možnost přijít a užít si skvělou zábavu, takže musíme zajistit, aby to bylo dostupné pro všechny,“ říká McClureová pro BBC.

Reklama

Související témata:

Doporučované