Hlavní obsah

Muž v německém vlaku zabil dva lidi a další zranil

Foto: B.Dpunkt, Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

aktualizováno •

Útočníka policie zadržela krátce po útoku ve vlaku. Jeho motiv zatím vyšetřovatelé neznají.

Článek

Dva lidé ve středu zemřeli a dalších pět utrpělo zranění při útoku nožem v regionálním vlaku na severu Německa. Uvedla to agentura DPA s odvoláním na Sabine Sütterlinovou-Waackovou, ministryni vnitra spolkové země Šlesvicko-Holštýnsko.

Muž na cestující ve vlaku z Kielu do Hamburku podle policie zaútočil krátce před 15:00 SEČ, když se souprava blížila do nádraží v obci Brokstedt. V ní podezřelého krátce poté zadržela policie. Doprava na trati byla zastavena a nádraží uzavřeno.

Podle policie byl útočník 33letý muž. Na základě předběžných kontrol se nepředpokládalo, že by byl na seznamu sledovaných extremistů. Sabine Sütterlinova-Waackova se ve středu večer zmínila novinářům serveru DW zmínila, že podezřelým je muž bez státní příslušnosti z palestinských území.

Tisková agentura DPA také uvedla s odvoláním na bezpečnostní zdroje hovořící mimo záznam, že muž vykazoval známky psychického onemocnění.

Očitý svědek řekl pro server KN-online, že lidé ve vagonu zpanikařili, když tři dívky nahlásily ostatním cestujícím, že je ve vlaku muž s nožem. Tou dobou už byla minimálně jedna žena zraněná. Když vlak zastavil ve stanici, lidé z něj utekli, aby se dostali do bezpečí.

„Je to úplně hrozné,“ řekla Sütterlinová-Waacková v první reakci. „Jsme šokováni a zděšeni, že se něco takového stalo.“

Reklama

Doporučované