Hlavní obsah

Trump předpověděl pro republikány skvělou volební noc

Foto: Profimedia.cz

Bývalý americký prezident Donald Trump po odvolení s manželkou Melanií Trumpovou.

Reklama

Bývalý americký prezident Donald Trump odvolil a před volební místností předpověděl, že republikány čeká skvělá volební noc. Probíhající volby rozhodnou o složení celé Sněmovny reprezentantů a třetiny Senátu amerického Kongresu.

Článek

Bývalý americký prezident Donald Trump v úterý se svou ženou Melanií odvolil v Palm Beach na Floridě. Před volební místností předpověděl, že republikány čeká skvělá volební noc.

Dnešní volby rozhodnou o složení celé Sněmovny reprezentantů a třetiny Senátu amerického Kongresu. Hlasuje se také o guvernérech ve 36 státech a třech teritoriích.

„Myslím, že nás čeká skvělá noc,“ řekl Trump. Podle televize CNN potvrdil, že svůj hlas dal republikánskému floridskému guvernérovi Ronu DeSantisovi. Na dotaz, zda hodlá za dva roky opět usilovat o Bílý dům, Trump odpověděl: „Myslím, že úterý bude pro mnoho lidí velmi vzrušujícím dnem.“

Trumpova politická budoucnost by mohla záležet na výsledcích dnešních voleb. Exprezident doufá ve výhru kandidátů, které podpořil. Jejich neúspěch by mu naopak mohl vytvořit překážky v prezidentských volbách za dva roky. Trump naznačil, že rozhodnutí o kandidatuře oznámí 15. listopadu, tedy za týden.

Demokratický prezident Joe Biden volil v předstihu 29. října ve Wilmingtonu v Delawaru. Učinil tak společně se svou osmnáctiletou vnučkou Natalií, která se voleb mohla zúčastnit poprvé.

Reklama

Doporučované